Kalorifer böceği en hızlı üreyen ve mücadelesi en zor olan hamam böceği türlerinin başında gelmektedir. Bu haşereler daha fazla kalorifer petekleri çevresinde görüldükleri için halk arasında kalorifer böceği adını almıştır. Bu haşereler bizlere inanılmaz gelen bazı özelliklere sahiptirler ve omurgasız canlı türleri arasında yer alırlar. Kalorifer böceklerinin başlarında yön ve yiyecekleri çok hızlı bulabilmelerini sağlayan antenler bulunur.
Bu haşerelerin bacaklarının vantuzlu olmalarından dolayı tavanlarda ve duvarlarda rahatlıkla hareket edebilirler. Kalorifer böceği bizlerin yediği gıda artıklarından beslenen canlılardır. İnsanların bulunduğu tüm ortamlarda bu haşereleri görmek mümkündür. Kalorifer böceklerinin vücutları soğuğa ve yüksek ısıya rahatlıkla dayanabilen bir yapıya sahiptir.
Kalorifer böceğini ilginç yapan bir diğer özelliği bir gecede ortalama olarak 3,5 ile 5 km arasında yol kat etmeleridir. Kabaca bir hesap yapacak olursak bir gece de bir binayı baştan aşağı dolaştıklarını söyleyebiliriz. Kalorifer böceğinin evlerimizde üreyeceği ilk alanlar evimizin mutfak ve banyo kısımlarıdır. Bu haşereleri gündüzleri görmek pek mümkün değildir. Karanlıkta dolaşmayı tercih ettikleri için geceleri daha çok aktifleşirler.
Kalorifer böceği ilaçlama yapan firmanın profesyonel olması gerekir, çünkü kalorifer böceği yumurtlama yöntemi ile çoğalan haşerelerdir. Yumurtalarını üzerinde, sırtlarına yakın olan bir bölgede taşırlar ve dış alana kapsül içerisinde bırakırlar. Bu kapsüller kesinlikle hiçbir ilaçtan etkilenmezler bu yüzden mutlaka açılması gerekmektedir. Her kapsülün içinde 40-50 adet arası yavru kalorifer böceği yumurtası bulunur. Bu haşereler ölürken dahi yumurta kapsülleri bırakabilmek gibi inanılmaz bir özelliğe sahiptirler.
Kalorifer Böceği Zararları
Kalorifer böceği insanı ısıran ya da direk temas eden bir haşere türü değildir. Dolaştıkları alanlardaki her türlü mikrop ve hastalıkları taşıyarak yaşam alanlarımıza getirirler. Gıdalarımız üzerine dışkı ve kusmuklarını bırakırlar. Bu da insanlar üzerinde gıda zehirlenmesi ve alerjik reaksiyonlara sebep olur. Ayrıca birçok hastalığın yayılmasında da önemli bir role sahiptirler. Bu hastalıkların başlıcaları, astım, verem, mantar, dizanteridir.
Kalorifer böceği ilaçlama yatırmadan önce firmanızın konusunda yeterli bilgi birikimine ve gerekli ekipmanlara sahip olduğundan mutlaka emin olunuz. WHO standartlarına sahip olmasına özellikle dikkat ediniz. Kalorifer böcekleri yapı olarak oldukça dayanıklı haşerelerdir. Bilinçsiz olarak yapılan mücadeleler neticesinde kimyasal ilaçlara karşı çok çabuk direnç kazanırlar. Kalorifer böceği ilaçlama yapılırken kesinlikle bakanlık onaylı özel intesitlerin profesyonel yöntemlerle ve uygun ekipman ile yapılması gerekir. Haşerelerden kurtulmak isterken kendi ve çevre sağlığınızı lütfen riske atmayınız.